Lär dig spela ett instrument

Att lära sig spela ett instrument är kanske inte det enklaste, men det behöver heller inte vara så svårt som många tror. Här tipsar vi om några instrument som anses vara av den enklare varianten. Tänk dock på att du fortfarande kommer behöva lägga ned en hel del tid på att träna för att kunna bli bra.

Ukulele

Ukulelen är ett utmärkt val för den som aldrig spelat ett instrument tidigare. Till skillnad från en gitarrs sex strängar har du endast fyra att bemästra på ukulelen. Det är också ett ganska billigt alternativ som vem som helst kan ta chansen på. Är du inställd på att lära dig gitarr kan också ukulelen vara ett bra sätt att lära dig de mest grundläggande färdigheterna.

Keyboard/Piano

Många tror att pianot är ett väldigt svårt instrument att lära sig. Men om du bara tar tiden att öva kommer du ganska snabbt inse att du kan greppa grunderna fortare än du tror. Att koordinera båda händerna samtidigt i olika rörelser kanske ser svårt ut, men det handlar faktiskt mer om muskelminne än ren koordinationsförmåga.

Bongotrummor

Du har säkert sett hur många olika delar det finns i ett riktigt trumset och förundrats över förmågan somliga har att spela dem. Om detta är något du skulle vilja lära dig kan vi först föreslå bongotrummorna som ett plats att börja. Precis som ukulelen är en bra start för den som vill lära sig gitarr är bongotrummorna ett bra ställe att börja för den som vill lära sig spela trummor.