Smycka din kropp för konstens skull

Det är inte särskilt märkvärdigt att tatuera sig längre vare sig du är man eller kvinna. Tatueringar associerades förr i tiden oftast med sjömän och fängelsekunder. Så är det tack och lov inte idag.

De som låter tatuera sig brukar dessutom vilja ha kroppssmycken. Piercing är möjligt att göra nära nog överallt på kroppen. Går du också omkring och är nyfiken på att pierca dig kan du kolla in dessa. Det är då väldigt viktigt att använda material som kroppen tål och inte stöter bort.

Visst finns det trender i piercing

Nya trender kommer hela tiden inom piercing. Först och främst bör alla ha klart för sig att det finns risker med att göra hål i kroppen. En procent av alla som piercat sig söker läkarvård för sin piercing. Om du vill se hur trenderna börjar kan du titta på de stora Hollywoodstjärnorna som gärna visar upp en ny piercing när de går på premiärer.

Piercing är ingen övergående trend, det är ett som är säkert. Om så hade varit fallet så hade piercing upphört för länge sedan. Det finns historiska belägg för att människor har piercat sig på olika sätt under tusentals år. Det går att se naturfolk som fortfarande använder samma teknik och uttrycksform som de troligtvis gjort i många hundra år.